Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeenten hebben plan van aanpak ggz niet af

Redacteur Zorgvisie
Verschillende politieke partijen hebben minister Schippers om uitleg gevraagd over het feit dat nog geen enkele Nederlandse gemeente een plan van aanpak heeft voor hulp aan verwarde personen.
Administratie-iStock-400.jpg
iStock.

De gemeenten zouden uiterlijk deze zomer in draaiboeken aangeven hoe zij hulp aan mensen met een ernstige psychische stoornis gaan vormgeven. Tot nu toe heeft echter nog geen enkele gemeente dit gedaan, meldt de Telegraaf.

‘Ontbreken plannen onacceptabel’
Verschillende politieke partijen hebben minister Schippers om uitleg gevraagd over het ontbreken van de draaiboeken. D66 en VVD vinden het onacceptabel dat gemeenten de plannen niet klaar hebben liggen. De PVV noemt het ‘zeer pijnlijk’ en PvdA en CDA vinden het zorgelijk. Ze willen dat Schippers hen vertelt hoe de gemeenten deze deadline kunnen overschrijden en welke gevolgen er aan verbonden zijn. Schippers heeft aangegeven nog niet op de kwestie te willen reageren. Na het zomerreces zal ze er in een brief op terugkomen.  

Dossier geestelijke gezondheidszorg Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.