Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gemeenten ongerust over bezuiniging Ziekenhuisgroep Twente

In de regio van de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) is grote bezorgdheid over de bezuiniging van zes miljoen bij het ziekenhuis. Burgers uit de omliggende gemeenten reageren met een handtekeningenactie en een motie op het nieuws dat afdelingen op bepaalde locaties zullen verdwijnen.
Gemeenten ongerust over bezuiniging Ziekenhuisgroep Twente

Gisterenavond ontving bestuursvoorzitter Meindert Schmidt van ZGT vijftienduizend handtekeningen van bezorgde inwoners uit Hengelo, Borne en Hof van Twente. De burgers zijn bang dat de voorgenomen concentratie van afdelingen op de locatie Almelo ten koste zal gaan van de kwaliteit van zorg op de locatie Hengelo.

Eerder deze week nam de gemeenteraad van Borne al een motie aan waarin de raad het college van B & W oproept de zaak goed in de gaten te houden. PvdA-fractievoorzitter Frans Edelijn: “We geven in deze motie als voltallige raad bij het college aan dat we niet het doemscenario uit willen zien komen waarbij het aanbod van zorg grotendeels verplaatst wordt van de locatie Hengelo naar de locatie Almelo. Deze oproep doen we ook aan onze buurgemeenten. We denken dat het gebied groot genoeg is voor twee volwaardige ziekenhuizen. We willen niet dat onze inwoners voor het ene deel van de behandeling naar Almelo moeten en voor het andere naar Hengelo. De kwaliteit en bereikbaarheid van zorg moeten op niveau blijven.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

‘Geen gedwongen omtslagen bij ZGT’

Ziekenhuisgroep Twente onderzoekt specialist

Els van der Wilden wordt bestuurder ZGT

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.