Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Gemeenten ontevreden over thuiszorg van TSN

Verschillende gemeenten in Midden-Brabant dreigen Thuiszorg Service Nederland (TSN) boetes op te leggen als de dienstverlening aan cliënten niet verbetert. Dat meldt het regionale dagblad BN De Stem.
Gemeenten ontevreden over thuiszorg van TSN

Onder meer de gemeenten Geertruidenberg en Drimmelen hebben TSN dit in een brief laten weten, aldus BN De Stem. Begin dit jaar heeft TSN de thuiszorg in beide gemeenten overgenomen van Thebe. Dat verliep niet vlekkeloos. Oud-medewerkers van Thebe die overgingen naar de nieuwe thuiszorgverlener, zijn zeer ontevreden over hun nieuwe werkgever. Salarissen kloppen niet, afspraken worden niet nagekomen, reiskosten en lesgelden niet betaald en arbeidsvoorwaarden niet overgenomen. Ook kwamen bij de gemeenten klachten binnen van cliënten, bij wie de zorgverlening niet op orde was.

Ongeruste medewerkers

Er zijn gesprekken gevoerd tussen de ongeruste medewerkers en de gemeenten. Die kunnen in principe weinig doen voor de werknemers, omdat zij niet bij hen in dienst zijn. Alleen als de dienstverlening aan cliënten niet goed verloopt, kunnen de gemeenten in het geweer komen. Toch hebben Geertruidenberg en Drimmelen wel oog voor de problemen van de werknemers. TSN wordt opgeroepen die snel uit de wereld te helpen.

Jan Torni

Algemeen directeur Jan Torni van TSN heeft eerder in de krant al laten weten op korte termijn alle problemen te verhelpen en een gesprek aan te gaan met zijn ontevreden werknemers. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. en in binnenlandsbestuur lees ik dan ,dat de gemeente geld overhouden uit de wmo pot , …over wie zijn /haar rug?? juist de thuiszorgmedewerker die voor een appel en ei t goede werk mag doen …meer in minder tijd.een andere instelling houdt zich ook niet aan de cao om aan t tarief van de gemeente te kunnen aanbieden …marktwerking!!! skippen.wil de gemeente ook nog geld wat overblijft in de gemeente pot …kunnen ze het voor andere dingen gebruiken ….MOETEN WE NIET WILLEN.

  2. Lees alle reacties
  3. en dat is wat de “marktwerking” met zich meebrengt. De gemeente wil de laagste tarieven hebben en hiervan worden de medewerkers de dupe van. Bij deze gemeente telt de prijs 70% mee in de aanbesteding. Steek dan je hand in eigen boezem.
    Vaste tarieven en beoordelen op kwaliteit zou veel beter zijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.