Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Gemeenten stevenen af op tekort Wmo-budget

Zeventig procent van de gemeenten verwacht dit jaar een tekort op het Wmo-budget. Dat blijkt uit onderzoek van het Transitiebureau Wmo naar hoe gemeenten vorig jaar de zorg hebben ingekocht voor de Wmo 2015. Hieruit blijkt bovendien dat wijkgerichte begeleiding, kortdurend verblijf en persoonlijke verzorging nauwelijks zijn ingekocht.
Gemeenten stevenen af op tekort Wmo-budget
Foto: ANP XTRA Roos Koole
Premium

Voor de enquête ‘Evaluatie

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. ‘Zeventig procent van de gemeenten verwacht dit jaar een tekort op het Wmo-budget.’
   Ook dit was te verwachten. In 2010 kreeg 70% van de gemeenten al minder geld van het Rijk dan ze uitgaven aan zorg, hadden ze dus al een tekort. En sindsdien zijn de gemeentelijke taken alleen maar toegenomen, is de bevolking ouder geworden, en kregen ze er geen geld bij. Zie http://www.anbo.nl/belangenbehartiging/gezondheid/nieuws/70-gemeenten-geeft-teveel-uit-aan-wmo. Per dit jaar krijgen ze zelfs fors minder geld.
   Voor het hele verhaal van met name de ouderenzorg, en een beter alternatief voor het kabinetsbeleid, zie https://gezondezorg.org/ouderenzorg.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.