Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeenten sturen ‘dringend positionpaper’ naar Kamer

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft met oog op een rondtafelgesprek een dringende position paper over de Wmo opgesteld en naar de Kamer gestuurd. De boodschap is helder: "We onderbouwen waarom de Persoonlijke Verzorging thuis hoort in de nieuwe 'Wmo 2015'."
Gemeenten sturen ‘dringend positionpaper’ naar Kamer

De Tweede Kamer overlegt op 18 december met de staatssecretaris over de hervorming van de langdurige zorg, zo meldt vakwebsite Gemeente.nu. Voorafgaand aan dit overleg, vrijdag 13 december, houdt de Kamer een rondetafelgesprek. De VNG is een van de organisaties die voor de hoorzitting is uitgenodigd.

Resolutie

De VNG handelt daarmee volledig in de geest van de aangenomen resolutie hierover op de bijzondere ledenvergadering van 29 november. En doet daarom nogmaals een klemmend beroep op het kabinet om de Persoonlijke Verzorging wel naar gemeenten te decentraliseren. Als het kabinet daartoe niet bereid is, moeten daar compenserende maatregelen tegenover staan om de decentralisatie van zorgtaken uitvoerbaar en effectief te houden. Bekijk de position paper.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.