Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeenten verliezen opnieuw WMO-geding

Na Zwolle en Hattem hebben ook de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis een kort geding over het aanbesteden van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) verloren.

De rechtszaak was aangespannen door de Argos Zorggroep, Zorgcombinatie Nieuwe Maas en de Frankelandgroep. De zorginstellingen vinden dat ze ten onrechte in de voorselectie al buiten de boot zijn gevallen.

Opnieuw beoordelen

De gemeenten hoeven niet de hele aanbestedingsprocedure over te doen, maar moeten de aanmeldingen opnieuw beoordelen. De rechter heeft instructies gegeven hoe dat moet gebeuren.

Nieuwe gunning

Frankeland-bestuurder Ben de Koning denkt dat minstens één van de drie eisende partijen een gunning zal krijgen, ten koste van één van de huidige vijf geselecteerden.

Hoger beroep

Frankeland overweegt een hoger beroep, omdat het vonnis “aantoonbare onjuistheden” bevat. Het besluit daarover laat De Koning afhangen van het verloop van het debat in de gemeenteraad van Schiedam. De raad wil de aanbesteding opnieuw doen. Burgemeester en wethouders twijfelen nog. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Icare wint WMO-rechtszaak in Zwolle

Zorgorganisaties vechten WMO-aanbesteding aan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.