Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemeenten willen AWBZ-functies

Gemeenten willen zeggenschap over ondersteunende begeleiding, delen van de activerende begeleiding en persoonlijke verzorging. Dat schrijft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in reactie op het verschijnen van het AWBZ-rapport van de SER op haar website.

De VNG noemt het essentieel dat er voor de burger die hulp en steun nodig heeft, een samenhangend pakket van diensten en voorzieningen beschikbaar is. Daarom is het volgens de VNG ook belangrijk dat de huidige beleidsvrijheid van gemeenten blijft bestaan. In ieder geval moeten de ondersteunende begeleiding, delen van de activerende begeleiding en van de persoonlijke verzorging deel uitmaken van dat samenhangende pakket, aldus de VNG.

Advies

De SER schreef in zijn advies dat de AWBZ in 2012 kan worden teruggebracht tot de kern: de vergoeding van langdurige zorg voor mensen die al vroeg gehandicapt zijn en voor verstandelijk gehandicapten. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Bussemaker: ‘AWBZ is een lappendeken’

Miljard tekort: nieuwe ingrepen in AWBZ dreigen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.