Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Gemeenten willen jeugd-ggz ‘normaliseren’

De ggz-sector is onterecht bang voor de gevolgen van de transitie van jeugd-ggz naar gemeenten. Dat stellen de wethouders van 26 middelgrote gemeenten in een open brief. Volgens de wethouders kunnen gemeenten de jeugd-ggz beter uitvoeren dan zorgverzekeraars dat nu doen. ‘Gemeenten kunnen een hoognodige normaliseringsslag doorvoeren’, zo schrijven de wethouders van onder andere Den Bosch, Zwolle en Almere.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Gemeenten willen jeugd-ggz ‘normaliseren’
Foto: ANP Photo

De wethouders reageren op de oproep van ggz-aanbieders om de jeugd-ggz niet naar de Wmo over te hevelen. Die oproep deden zij in aanloop naar het debat over de Jeugdwet in de Tweede Kamer van afgelopen donderdag 27 juni. De ggz-aanbieders zijn bang dat met de geplande overgang in 2015 kwetsbare jeugd de dupe wordt.

Normaliseringsslag
Volgens de gemeenten is die vrees onterecht. Zij beargumenteren dat gemeenten een hoognodige normaliseringsslag kunnen uitvoeren in de jeugd-ggz. ‘Veel jeugdigen die bij de psycholoog of psychiater in behandeling komen passen daar eigenlijk niet in en hun klachten zijn ook niet typisch psychiatrisch. Toch

1
31

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. En als de gemeenten ieder voor zich hun beleid gaan bepalen krijgen we dus wederom ongelijkheid; zo kan een inwoner van de ene plaats wel op steun rekenen, maar iemand met dezelfde problemetiek, toevallig de buurman die in een andere gemeente woont, moet het zelf maar uitzoeken!
    Hoezo gelijkheid en objectiviteit?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.