Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gemini Ziekenhuis krijgt toch 4,2 miljoen euro.

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De Nederlandse Zorgautoriteit heeft het Gemini Ziekenhuis de beschikbaarheidsgelden voor acute verloskunde en spoedeisende zorg alsnog toegekend.
Gemini Ziekenhuis krijgt toch 4

NZa

De NZa komt hiermee terug op haar afwijzingsbesluit van oktober 2014. De toekenning heeft een terugwerkende kracht: over de jaren 2013 en 2014 krijgt het Gemini de gelden uitgekeerd. Het gaat in totaal om een bedrag van ruim 4,2 miljoen euro. Het Gemini dient deze maand nog een verzoek in voor 2015.

Gemini Ziekenhuis

De raad van bestuur is bijzonder tevreden met het besluit van de NZa: ‘We zijn blij met dit nieuwe inzicht van de NZa. Ze erkent hiermee de bijzondere status van ziekenhuizen in regio’s zoals Noord Holland Noord. De toekenning van de beschikbaarheidsgelden is een belangrijk besluit voor de hele regio. Nu de kosten voor acute verloskunde en spoedeisende zorg worden vergoed, staat de bijzondere status van de  ziekenhuiszorg in de Kop van Noord-Holland niet meer ter discussie! De toekenning van beschikbaarheidsgelden helpt om de acute verloskunde en spoedeisende zorg beschikbaar te houden.’

VGZ

Cooperatie VGZ trad eind vorig jaar nog op als redder in de nood. Daarmee garandeerde de zorgverzekeraar voorlopig het voortbestaan van de spoedzorg en acute verloskunde. VGZ is verreweg de grootste zorgverzekeraar voor het Gemini Ziekenhuis, ongeveer drie kwart van de inwoners in de kop van Noord-Holland zijn er verzekerd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.