Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Genoeg geld voor zwaar gehandicapten’

Voor patiënten die extreem veel zorg nodig hebben is nog geld beschikbaar. De Twentse Zorgcentra kunnen dit jaar nog extra geld tegemoet zien voor verstandelijk gehandicapten die in de instelling verblijven. Dat zegt een woordvoerder van staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid) in een reactie op een noodkreet van de instelling.

In een brief aan de staatssecretaris klaagt het bestuur van de Twentse Zorgcentra dat ze kampen met een tekort van 3 miljoen voor 150 verstandelijk gehandicapten met gedragsproblemen. Volgens het ministerie gaat het bedrag van 37 miljoen euro dat er voor deze cliënten is met 10 miljoen omhoog. De aanvraag voor extra geld van de Twentse instelling die nu bij de Nederlandse Zorgautoriteit ligt, kan gewoon gehonoreerd worden

Toestanden door geldgebrek

De Tweede Kamer houdt vandaag een spoeddebat met Bussemaker over het budget voor zwaar gehandicapten. SP en VVD willen van haar weten of door geldgebrek toestanden dreigen die vergelijkbaar zijn met de situatie van de gehandicapte vrouw Jolanda Venema. Foto’s van de naakte en vastgeketende Venema zorgden in 1988 voor veel ophef over de kwaliteit van de gehandicaptenzorg.

Vastbinden

Bestuursvoorzitter Hans van der Molen van de Twentse Zorgcentra liet maandag in het tv-programma EénVandaag weten dat door een tekort aan personeel de gedragsgestoorde patiënten wel eens vastgebonden zouden kunnen worden. (ANP)

Lees ook:

Brandbrief Twentse Zorgcentra

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.