Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Georgette Fijneman: ‘Stop met mopperen over IZA’

Zilveren Kruis vindt dat de zorgsector moet ophouden met klagen over het IZA. ‘Door sommigen wordt tegengesputterd vanuit welbegrepen eigenbelang’, zegt directievoorzitter Georgette Fijneman. ‘Daar moeten we nu écht overheen stappen. Dus: stop met mopperen. Schouders eronder!’
Georgette Fijneman, Zilveren Kruis
Foto: Paul Tolenaar
Premium

‘Ik gun iedereen zijn moppermoment

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  5 REACTIES

  1. Ik mopper in ieder geval zeker over Zilveren Kruis zelf welke zich al jaren boven de wet stelt en gerechtelijke uitspraken negeert en daar bovenop met niet onderbouwde insinuaties en beschuldigingen (vaak slechts gedeeltelijk i.p.v. ‘de’) contract vrije behandelaars onterecht in een kwaad daglicht stelt.

   Omdat Zilveren Kruis net zo betrouwbaar wordt geacht als de belastingdienst door de politiek dreigt hier een heuse toeslagenaffaire in de zorg te ontstaan. Zo wordt het in ieder geval bij medisch specialistische revalidatie in het veld steeds vaker genoemd.

   Politiek; wordt wakker: Zilveren Kruis is makkelijk aantoonbaar zelf zeer foutief bezig op meerdere vlakken. Het past niet voor zo’n machtige, neutraal geachte, instantie om zich te verlagen tot onrechtmatig gedrag en onterechte, niet onderbouwde insinuaties. Maar dat gebeurd wel telkens. Bah, bah.

  2. Lees alle reacties
   • Lees alle reacties
   • Geachte heer/mevrouw Kriek,
    ik geloof dat hier sprake is van een misverstand. De heer Brugman heeft (nog) geen reactie achtergelaten op Zorgvisie. Die zou ook niet verwijderd worden. De heer Brugman heeft het op Twitter vermoedelijk over de reacties op LinkedIn. Ik heb de heer Brugman laten weten dat het hem vrij staat om zijn reactie alsnog hier te plaatsen. Hartelijke groet, Samira Ahli, adjunct-hoofdredacteur Zorgvisie.

  3. Ik zie niets anders dan heel veel goede wil en commitment om de uitdagingen aan te gaan, daarover wordt niet gemopperd. Wel lijkt het me helpen als ZK het gesprek met collega verzekeraars aangaat over de nakoming van de IZA afspraken mbt financiering van de zorg. Want het gemopper gaat over het gedrag van de verzekeraars, niet over de inhoud van transformatie-opgave.

  4. Het IZA is een gedrocht. Waarom? Omdat het niet integraal is. Het is wellicht een ZA maar zeker geen IZA omdat de ondersteuning vanuit de Wmo er geen onderdeel van uitmaakt. 1. Stijging van zorgkosten in bedwang houden doe je door zorg zo lang mogelijk zo laag mogelijk in de piramide aan te bieden. Dat is de Wmo ondersteuning. 2. Vroegsignalering, preventie, werken aan vitaliteit. De Wmo is bij uitstek de omgeving om dat te doen. Maar gemeenten gaan dat niet doen want dat kost hen alleen maar heel veel geld en de revenuen van die inspanning komen niet bij hen maar elders terecht. Dus nee, er wordt niet teveel gemopperd over het IZA maar veel te weinig. Omdat er geen politieke bereidheid is om het gehele systeem tegen het licht te houden en te heroverwegen blijven we zitten met een flut akkoord wat nooit maar dan ook nooit de antwoorden kan geven die we zoeken. Als in die mop van Sam en Moos die hun fietssleuteltjes kwijt geraakt zijn en driftig aan het zoeken zijn, niet op de plek waar ze zijn kwijtgeraakt maar op een andere plek omdat daar een straatlantaarn staat en ze in het donker niet kunnen zoeken. En dit heeft niets met eigenbelang te maken, alleen maar met eenvoudig redeneren.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.