Getouwtrek cao VVT duurt voort

De nieuwe cao VVT die werkgeversorganisatie ActiZ met CNV Publieke zaak, NU’91 en FBZ in december 2013 heeft gesloten, kan nog steeds niet algemeen verbindend verklaard worden door minister Lodewijk Asscher (sociale zaken). Om dit mogelijk te maken moet eerst de oude cao VVT 2012-2013 opgezegd worden door alle partijen die hem destijds ondertekend hebben. Werkgeverskoepel BTN weigert dit vooralsnog te doen.
Getouwtrek cao VVT duurt voort

BTN-bestuurder Jan Verschuren is vooralsnog niet van plan de oude cao VVT uit 2012 op te zeggen die daardoor nog doorloopt tot december 2014. ‘Deze cao hebben wij bewust niet opgezegd. Dat doen we omdat deze cao een prima basis is voor onze leden om mee te werken. Hij is echter niet geschikt voor alle doelgroepen  Met name voor huishoudelijke hulpen is hij niet ideaal en dat is een van onze belangrijkste doelgroepen. Ook de nieuwe cao, die ActiZ nu algemeen verbindend wil verklaren, pakt slecht uit voor huishoudelijke hulpen.’

Bescherming

BTN heeft een eigen cao gemaakt samen met Abvakabo

2
32

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.