Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Pluk-ze’ zaak tegen oud-bestuurders Icare

Het Openbaar Ministerie probeert oud-voorzitter Bart V. van Thuiszorg Icare en voormalig directeur Johan B. voor enkele tonnen te "plukken". Voor de rechtbank in Assen dient een zaak waarin justitie de criminele winst terugeist die beiden geboekt zouden hebben bij transacties met een thuiszorgwinkel in Dronten.
'Pluk-ze' zaak tegen oud-bestuurders Icare

Een uitspraak in de ‘pluk-ze’ procedure wordt binnen zes weken verwacht. Eerder werden de oud-zorgbestuurder Bart V. en zijn handlanger Johan B. al veroordeeld voor verduistering. Zowel het OM als de verdachten gingen tegen deze uitspraak in hoger beroep. Dat beroep moet nog dienen.


Verduistering
Volgens de rechtbank in Assen hebben Bart V. en Johan B. in 2002 zo’n 700 duizend euro verduisterd door de Icare Thuiszorgwinkel te verkopen aan een BV en vervolgens te verhuren aan het toenmalige thuiszorg Icare. De rechter veroordeelde Bart V. ook tot een betaling aan Stichting Icare van een bedrag van 589.914,28 euro. Hangende het beroep is dit bedrag nog niet overgemaakt aan Icare.

Transacties
Bart V. was van 1998 tot 2005 bestuursvoorzitter van Icare, een van de grootste thuiszorginstellingen van het land. Justitie stelt dat hij privé heeft geprofiteerd van de verkoop van onroerend goed van Icare. Ook hebben hij en anderen geld hebben verdiend met de verkoop van Thuiszorg Perfect, een dochterbedrijf van Icare, aan Randstad. In 2000 werd deze verlieslijdende dochter verkocht aan een vrouwelijke kennis van Bart V. Kort daarop werd de onderneming weer verkocht aan Breevenen BV waarvan dezelfde vrouw directeur en enig aandeelhouder was. Op 1 december 2003 werd het bedrijf doorverkocht aan Randstad, die de naam omdoopte tot Randstad Zorg Beheer BV.

1 REACTIE

  1. De bestuurders van Icare hoef je niet te plukken. Dat waren zo’n rotte appels dat die al op de grond liggen.
    Nee, klim eens in de boom en kijk eens welke bestuurders van thuisxorg en verpleeg en zorginstellingen nodig geplukt moeten worden (zoals mijn vader zei: ‘Jongen, de eerste appels zijn gevallen, we moeten gaan plukken anders valt de rest ook)
    Wanneer huldigen wij in Nederland het principe dat preventief (VOORAF) controleren, vaststellen, onderzoeken — vooral in de zorg — veel meer onrecht voorkomt en geld oplevert. En — heel belangrijk — de grote ergernis van ACHTERAF wordt daardoor ook nog vermeden.
    Daar moeten Schippers, van Rijn en al hun groot verdienende controle-apparaten en instanties (zoals IGZ, raden van bestuur en een hele reeks) naar uitkijken (steeds in de boom klimmen)
    Wat zitten die gvd te doen buiten dat ze schandalig veel verdienen en geen fluit doen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.