Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezamenlijke maatschap Franciscus en Lievenberg

Redactie Zorgvisie
De gynaecologen van het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal en ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom maken straks deel uit van één maatschap. Dat meldt het regionaal dagbald BN/De Stem.Het is de bedoeling dat de fusie van de twee nu bestaande maatschappen per 1 januari 2009 leidt tot één groep van tien specialisten verloskunde en gynaecologie.

Het fusieplan moet wel nog worden goedgekeurd door de raden van bestuur. Ook de medische staven van de beide instellingen moeten zich er nog over buigen. “In principe staan we er positief tegenover”, zegt Ton Ruikes in het Brabant Dagblad/De Stem, die als lid van de raad van bestuur van Lievensberg is belast met patiëntenzorg. “Voor de kwaliteit en de continuïteit is de fusie goed. Wel verbinden we er voorwaarden aan. Zo moet er evenwicht in het aanbod blijven bestaan en moet 24-uurszorg in ons ziekenhuis gewaarborgd worden, met name op verloskundig gebied.”

Specialisten

Ruikes beseft dat met het oog op de toekomst verbreding en verdieping van de aanwezige specialismen gewenst zijn. “Feitelijk is het noodzakelijk voor het behoud van de functie in de regio. Hoe meer specialisten, hoe beter ze taken en vooral subspecialisaties kunnen verdelen. Op dat gebied komen ook steeds meer richtlijnen.”

Ziekenhuisbestuurder

Ook Hans Kevenaar van de raad van bestuur van het Franciscus Ziekenhuis is positief. “Het vormen van gezamenlijke maatschappen is geen doel op zich. Maar als ziekenhuizen willen we de patiënten uit de regio behouden. Door krachten te bundelen, kun je je kwaliteit verbeteren en continuïteit borgen.” (BN/De Stem)

Lees ook:

Maatschapfusies moeten ook gemeld

‘Patiënt wil centraal aanspreekpunt in ziekenhuis’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.