Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gezondheidsraad in het nauw

De Gezondheidsraad kan haar taak niet meer goed vervullen vanwege extreme bezuinigingen. Dat schrijft het adviesorgaan van de overheid en het parlement in een brandbrief aan minister Klink van Volksgezondheid. De minister moet geplande bezuinigingen terugdraaien, bepleit de raad in zijn brief, die ook aan het parlement is gestuurd.

Adviesraden van de overheid, zoals de Gezondheidsraad, moeten 20 procent op hun budget bezuinigen. Het is een nieuwe aderlating na een eerdere bezuiniging op het budget van eveneens 20 procent begin januari, zegt de raad. Adviesaanvragen van de minister kunnen zo niet worden gehonoreerd.

Experts

De Gezondheidsraad stelt jaarlijks zo’n twintig adviezen op over nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidswetenschappen, vooral op verzoek van de minister van Volksgezondheid. De raad beschikt over een netwerk van tweehonderd experts in diverse gezondheidsdisciplines, werkzaam in talloze instituten. (de Volkskrant)

Links:

Knottnerus herbenoemd bij Gezondheidsraad

RVZ presenteert beleidsagenda

De Gezondheidsraad

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.