Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGD Amsterdam wint Spider Award met project screening chlamydia

Mario Gibbels
Het project Chlamydia Screening Implementation van GGD Amsterdam heeft de Spider Award gewonnen. De prijs van ICTzorg voor het meest innovatieve en doelmatige ict-project is vandaag door juryvoorzitter Ellen Maat uitgereikt tijdens het ICTzorg congres.

Het project betreft een implementatiestudie om te onderzoeken of landelijke screening op chlamydia, een veel voorkomende geslachtsziekte, kosteneffectief en praktisch uitvoerbaar is.
Volgens het juryrapport gaat het om een innovatief, technisch goed uitgewerkt project waarmee het hele proces rondom de screening op chlamydia is geautomatiseerd. Hierdoor kunnen met minimale inzet grote aantallen mensen gescreend worden. Daarmee wordt voorkomen dat mensen te maken krijgen met de negatieve gevolgen van de verwaarlozing van chlamydia zoals onvruchtbaarheid bij vrouwen.

Lastig bereikbaar

Met het project blijken bovendien groepen bereikt te worden die op andere wijze veel moeilijker te bereiken zijn. De gegevens die het project genereert kunnen zowel gebruikt worden voor preventie als voor onderzoek. Ook kan het project makkelijk opgeschaald en verbreed worden naar andere aandoeningen. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.