Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ggz boos over VWS-korting van drie procent

Vakblad Psy meldt dat door overschrijding van het budget in 2008 minister Klink de ggz en verslavingszorg een korting van ongeveer drie procent gaat opleggen. De overschrijding bedraagt naar verluidt rond de 180 miljoen euro.

Het ministerie wil nog niet naar buiten komen met de mogelijke overschrijdingen van het budget. Volgens een woordvoerder op Psy.nl maakt dat deel uit van de voorjaarsnota die eind mei uitkomt.

Parnassia Bavo Groep

Bestuursvoorzitter Frits Verschoor, Parnassia Bavo Groep, keert zich tegen de korting. In de komende Psy zegt hij dat “dit hele pittige jaren zijn voor de gezondheidszorg. En wat doet VWS? Die zegt dat de ggz vorig jaar voor 183 miljoen euro te veel heeft geproduceerd en legt ons een korting op van drie procent. Dat kan natuurlijk niet”. Want, betoogt hij, “die zorg hebben we afgesproken met de verzekeraars”.

Budgetplafond ggz

Verschoor verwijt Klink dat hij niet consequent is. “De minister zegt dat hij steeds meer aan de marktpartijen wil overlaten. Dat verzekeraars en aanbieders daar zelf afspraken over maken.” Tegelijkertijd houdt hij nog steeds verkrampt vast aan het aloude budgetplafond. “Het is het een of het ander. Op deze manier krijg je alleen maar weer wachtlijsten.”

GGZ Nederland

Brancheorganisatie GGZ Nederland gaat in juni over de korting in overleg met het ministerie. Maar ook wil het juridische stappen ondernemen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Zorguitgaven met zes procent gestegen

NZa tegen prijsplafond en uitbreiding b-segment

Bezuininging AWBZ nekt dagcentrum ggz-patiënten

Zorgzwaartebekostiging in ggz uitgesteld

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.