Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ggz-cliënten krijgen signaleringsplan op smartphone

Redacteur Zorgvisie
Een app waarmee ggz-cliënten op elk moment direct hulp kunnen krijgen vanaf hun smartphone, zonder dat daar behandelaren aan te pas komen. Dat is wat GGz Eindhoven (GGzE) biedt met de nieuwe app ‘Mijn Oplossingen’.
Smartphone400.jpg
Fotolia.

De applicatie voor smartphones is ontwikkeld door het E-lab van de instelling, samen met cliënten, ervaringsdeskundigen en hulpverleners. Mijn Oplossingen is gebaseerd op het signaleringsplan dat behandelaars gebruiken. Deze lijst met standaardoplossingen voor psychisch kritieke situaties wordt voor elke cliënt op maat gemaakt. In de app kan een cliënt zijn eigen behandelplan terugvinden, op het moment dat de nood hoog is, maar er geen hulpverlening in de buurt is.

App voor iedereen
De app wordt kan worden ingezet bij een kritische situatie, zoals angts, depressie of dwanggedachten, maar ook hulp bieden als de nood minder hoog is. Zo kunnen cliënten op hun smartphone hulp krijgen bij stoppen met roken of afvallen. Mijn Oplossingen is niet alleen toegankelijk voor cliënten van GGzE, maar voor iedereen die hulp nodig geeft, een goed voornemen heeft of ergens mee wil stoppen.

Dossier geestelijke gezondheidszorg
Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.