Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Delfland beconcurreert PsyQ

GGZ Delfland verzorgt voortaan de geestelijke gezondheidszorg in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Concurrent PsyQ ziet het welgemoed aan.

De psychiater in het Sint Franciscus Gasthuis is sinds 1 januari in dienst bij GGZ Delfland. De ggzorganisatie had al een polikliniek in het ziekenhuis en gaat er nu ook patiënten helpen die naast hun lichamelijke ziekte psychische klachten hebben. Hans Gerla, bestuursvoorzitter van het ziekenhuis: “Wij hadden slechts één psychiater. Om de continuïteit zeker te stellen, zochten we een partner, en met GGZ Delfland hebben we goede ervaringen. Zij gaan ook psychologen inzetten.”

Geen concurrentieslag

Voor de komst van GGZ Delfland had Bavo Europoort een alliantie met het Rotterdamse ziekenhuis. Bestuursvoorzitter Frits Verschoor van ParnassiaBavoGroep, tevens aandeelhouder van het concurrerende PsyQ, heeft “geen enkel probleem” met het succes van GGZ Delfland. “Ik vind het alleen maar goed dat klanten kunnen kiezen of zij naar PsyQ willen of liever naar het Sint Franciscus Gasthuis. Dat houdt iedereen scherp. Wij hebben genoeg aan onze kapstok hangen.” GGZ Delfland ziet de nieuwe activiteit niet als een concurrentieslag, zegt bestuursvoorzitter Hans Boelen. “Natuurlijk is in deze regio een groot aantal aanbieders, maar onze overweging was het patiëntenperspectief.” (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Ophef over gang patiënten van Dijk en Duin naar PsyQ

PsyQ wil flink uitbreiden

Slotervaart en PsyQ bestormen samen de markt

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.