Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Delfland neemt delen Parnassia en Antes over

Redacteur Zorgvisie
GGZ Delfland mag onderdelen van Parnassia en Antes overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten. De overname is een voorwaarde voor een fusie tussen Antes en Parnassia.
Overeenkomst-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

De twee ggz-aanbieders lieten eerder weten te willen samengaan. Dat mag van de ACM, maar alleen onder voorwaarde dat GGZ Delfland een aantal klinieken, behandelcentra en patiënten overneemt. Als dit niet gebeurt, zou de onderhandelingspositie van Parnassia met zorgverzekeraars te sterk worden, vreest de ACM.  

Groter GGZ Delfland
Om ervoor te zorgen dat er zowel voor patiënten als voor zorgverzekeraars de keuze blijft tussen verschillende ggz-aanbieders, stelde de autoriteit de voorwaarde dat enkele onderdelen werden afgestoten aan een derde partij in de regio. GGZ Delfland neemt daarom nu één kliniek in Berkel-Rodenrijs, twee klinieken in Rotterdam en een behandelcentrum in Spijkenisse over. Ook buiten de klinieken worden er nog cliënten overgenomen van Parnassia en Antes. Volgens de ACM staan zorgverzekeraars achter de voorwaarde die werd gesteld, omdat zij niet alleen kunnen onderhandelen met Parnassia/Antes, maar ook met een groter GGZ Delfland.

 

Dossier geestelijke gezondheidszorg Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.