Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Dijk en Duin hoopt met e-health te bezuinigen

Mario Gibbels
Het centrum voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) Dijk en Duin in Castricum moet bezuinigen en wil dit onder meer bereiken door innovatief te werk te gaan met e-health.
GGZ Dijk en Duin hoopt met e-health te bezuinigen

Onder meer door het toepassen van e-health in de normale behandelingen hoopt Dijk en Duin de kostenbesparingen vorm te geven. Voor de jaren 2011 en verder streeft Dijk en Duin naar een aanzienlijke reductie van zowel de indirecte als de directe kosten. “Eind 2009 zetten wij de voorbereidingen in gang om in 2010 uit te werken hoe wij onze kosten met 20 procent kunnen terugbrengen,” aldus het net uitgekomen jaarverslag. .

Innovatiebeleid

In 2009 heeft Dijk en Duin aansluiting gezocht bij het innovatiebeleid van de Parnassia Bavo Groep, waar Dijk en Duin deel van uitmaakt. Zo zijn afspraken gemaakt over geleidelijke invoering van online behandelprogramma’s en over de invoering van domotica.

E-health

“Dijk en Duin BV zet intensief in op het ontwikkelen en realiseren van efficiëntere en effectievere zorg, onder meer door het inpassen van e-health in de reguliere behandelingen, en door reductie van klinische dagen,” aldus het jaarverslag. Al in 2010 verwacht Dijk en Duin “de vruchten te gaan plukken van deze ingrijpende bewegingen, op het terrein van registratie, communicatie en kwaliteitsbewaking”. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.