Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ggz-directeur per ongeluk vermoord

Mark van Dorresteijn
Ggz-directeur Rob Zweekhorst die op 1 januari van dichtbij werd doodgeschoten, is waarschijnlijk slachtoffer van een persoonsverwisseling.
Ggz-directeur per ongeluk vermoord
Foto: ANP

Na 2,5 maand onderzoek heeft de politie sterke aanwijzingen dat de schutter zich heeft vergist toen hij Zweekhorst vlakbij zijn huis in Berkel en Rodenrijs doodschoot. De politie heeft ook een idee wie dan wel het doelwit van de moordenaar kan zijn geweest: iemand die bij de politie bekend is in verband met vermogenscriminaliteit.

Verwisseling

Dat zei een politiewoordvoerder in Opsporing Verzocht. Wie de persoon is die vermoedelijk het slachtoffer had moeten zijn, maakt de politie niet bekend. Het onderzoek richt zich nu op de vraag wie deze persoon uit de weg zou willen hebben.

Moord

De moord op Zweekhorst heeft de politie lang voor een raadsel gesteld. In zijn privéleven en op zijn werk zijn geen aanwijzingen gevonden voor een motief voor de moord. Niets wijst er volgens de politie op dat de man conflicten of dubieuze contacten had. Zweekhorst werkte ongeveer 9 jaar bij GGZ InGeest in Amsterdam, waar hij de laatste tijd als interim-directeur personeelszaken was.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.