Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Drenthe huist tijdelijk op bajesterrein

GGZ Drenthe gaat nieuwe patiënten van de gesloten kliniek Duurzaam Verblijf tijdelijk huisvesten op een gevangenisterrein.

De kliniek herbergt nu 36 verslaafde patiënten in Beilen. Omdat nieuwbouw nog niet klaar is, is voor de geplande uitbreiding tijdelijke huisvesting nodig. Dat wordt een apart deel van Groot Bankenbosch in Veenhuizen. “Het voordeel is dat we niet hoeven te investeren in beveiliging”, zegt woordvoerster Janneke Wilpshaar. Er zijn veel voorzieningen voor activiteiten. Patiënten gebruiken die niet tegelijk met gevangenen, zegt Wilpshaar. Beilen is boos op GGZ Drenthe, omdat sommige patiënten zelfstandig buiten komen. In Veenhuizen zal dat praktisch gezien niet snel gebeuren, zegt Wilpshaar. “Het ligt midden in het bos.” Een woordvoerster van de gemeente Noordenveld meldt dat mensen in Veenhuizen bovendien wel wat gewend zijn. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Links:

Beilen spant kort geding aan tegen GGZ Drenthe

Fusiegolf in Twentse ggz- en zorgsector

Voor verslaafden een plekje op de hei

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.