Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Drenthe zet bouwplannen in de ijskast

De plannen voor de nieuwbouw van een woonservicecentrum in Bovensmilde zijn deze maand door GGZ Drenthe en samenwerkende partijen voorlopig stopgezet.
GGZ Drenthe zet bouwplannen in de ijskast

GGZ Drenthe is al vanaf 2004 bezig met het ontwikkelen van het bouwplan in Bovensmilde. “Dat dit zo lang duurt heeft ook te maken met het feit dat het hier om een historisch pand gaat”, zegt woordvoerder Jolanda Ubels. Het geplande woonservicecentrum zou onderdak gaan bieden aan 24 oudere psychiatrische patiënten en 18 psychogeriatrische patiënten. Voorlopig zal echter niet gestart worden met de bouw van het complex.

Bedden

Ubels zegt dat vooral het kabinetsbeleid dat patiënten zo lang mogelijk thuis moeten wonen een belangrijke rol speelt bij deze beslissing. “Dit beleid zorgt ervoor dat er steeds minder bedden in een kliniek nodig zijn voor dit soort patiënten. De enorme bezuinigingen waar de geestelijke gezondheidszorg dit jaar mee wordt geconfronteerd, spelen ook mee.”

Icare

Het is volgens Ubels niet zo dat er problemen zijn met de financiering. “Het gaat om een strategische overweging.” Bij de plannen voor de nieuwbouw zijn naast GGZ Drenthe ook Icare, Stichting Woonservice Drenthe en Gemeente Midden Drenthe betrokken. Het kan zijn dat het bouwplan met andere partijen wel doorgang kan vinden in een later stadium. Het kan ook zijn, dat het bouwplan moet worden aangepast. In dat geval zal GGZ Drenthe opnieuw de benodigde vergunningenprocedures doorlopen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

GGZ Drenthe hevelt huizen over naar Icare

GGZ Drenthe ziet af van bouw tbs-kliniek

Patiënt GGZ Drenthe na brandstichting overleden

Zorgvisie Bouwcongres

Hoe financieren zorginstellingen hun zorgvastgoed in de praktijk? Hoe gaan de financiers om met nieuwbouwplannen en waar moeten deze aan voldoen? Hoe houd je de bouwkosten in de hand? Neem deel aan het Zorgvisie Bouwcongres en stel uw vragen aan de ervaringsdeskundigen. Meer informatie en aanmelden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.