Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

GGZ Drenthe ziet af van bouw tbs-kliniek

Mark van Dorresteijn
GGZ Drenthe gaat geen tbs-kliniek bouwen in Assen. De instelling vindt de financiële risico’s te groot.
GGZ Drenthe ziet af van bouw tbs-kliniek

GGZ Drenthe had met het ministerie van Justitie afgesproken een forensische kliniek te bouwen voor veertig personen. Deze zou verrijzen naast de bestaande Forensisch Psychiatrische Kliniek op het instellingsterrein in Assen. De instelling vindt echter bij nader inzien de financiële risico’s te groot, zegt bestuurder Erik van der Haar. De contractperiode is maar vijf jaar en de financiering zou door de kredietcrisis duur uitpakken.

Tbs-kliniek te specifiek

“Na vijf jaar zou het risico volledig voor onszelf zijn. Dat was al bekend toen we inschreven, maar op dat moment dachten we dat het gebouw desnoods andere bestemmingen kon krijgen. Maar een tbs-kliniek is zó specifiek door alle veiligheidseisen, dat het heel duur is om er een andere bestemming aan te geven. Dus we zeggen: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.” Het tekort aan tbs-plaatsen begint bovendien te dalen, zegt de Drentse bestuurder.

Crisisunit

Justitie kan tbs’ers ondanks het schrappen van de kliniek plaatsen bij GGZ Drenthe, belooft Van der Haar. “Wij kunnen onze capaciteit voor tbs-patiënten waarmaken, doordat we een nieuwe crisisunit voorbereiden. Zo nodig zijn we bereid mensen op te vangen binnen de huidige gebouwen.” (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Verblijf in tbs-kliniek neemt weer toe

Patiënt GGZ Drenthe na brandstichting overleden

Zorgvisie magazine

Meer weten? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.