Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Eindhoven gaat e-healthdiensten opschalen

Mark van Dorresteijn
GGZ Eindhoven en de Kempen (GGzE) gaat alle e-healthdiensten verder ontwikkelen en opschalen met e-healthleverancier Minddistrict. De organisatie gaat tevens onderdeel uitmaken van de Minddistricts G3, een strategische netwerk van innovatieve ggz-instellingen.
GGZ Eindhoven gaat e-healthdiensten opschalen
Foto: ANP - Koen Suyk

‘Als GGzE zien we dat het noodzakelijk is om onze e-healthdiensten op te schalen,’ vertelt Kees Spitters, manager Onderzoek en ontwikkeling van GGzE. ‘Het is voor ons duidelijk dat je e-health vanaf het begin van een hulpverleningstraject actief moet inzetten. Ons doel is alle nieuwe ambulante cliënten een online account met passende inhoud te bieden.’

Krachten bundelen

Om de opschaling en verdere ontwikkeling in goede banen te leiden is het van belang om de krachten te bundelen, stelt Spitters. ‘We moeten efficiënt omgaan met de middelen in een veranderende ggz-sector. Door deel te nemen aan het G3-netwerk zijn we in staat om gezamenlijk hoogstaande online modules te ontwikkelen.’ G3-partners Novadic-Kentron, Dimence en GGZ Noord-Holland-Noord hebben al ruime ervaring met de implementatie van e-health. ‘Wij kunnen als instelling veel van onze nieuwe partners leren en hebben door ervaringen vanuit het eigen E-lab ook veel te bieden.’

Van G4 naar G4

De basis van de G3 werd gelegd in 2011. Het doel van de samenwerking is de kwaliteit, toegankelijkheid en efficiency van de gezamenlijke ggz-dienstverlening te verbeteren. Marijke van Putten, lid raad van bestuur van GGZ Noord-Holland-Noord, reageert verheugd op de komst van GGzE in de G3. ‘Het is een moderne innovatieve organisatie, waar we ook al op het gebied van telezorg mee samenwerken. Dit zal de G3 versterken. Zo groeien we hopelijk geleidelijk door naar een G7. ‘ Minddistricts strategische netwerk bestaande uit Novadic-Kentron, GGZ Noord-Holland-Noord, Dimence en GGzE gaat onder de naam G4 verder werken aan het verbeteren van de gezamenlijke GGZ-dienstverlening.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.