Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ggz Gelderland werkt samen aan ambulantisering

Redacteur Zorgvisie
Verschillende gemeenten en ggz-instellingen in Gelderland gaan samen met Zilveren Kruis werken aan ambulantisering in de provincie.
TeamGGZ-iStock-400.jpg
iStock.

De partijen proberen daarmee te voldoen aan het landelijke doel: in 2018 moet het aantal bedden in ggz-instellingen met een derde zijn verminderd. Daarnaast willen ze de zorg verbeteren en tegelijkertijd geld besparen. In Gelderland wordt dit nu opgepakt omdat alle betrokkenen mensen met een psychische stoornis minder afhankelijk en meer zelfstandig willen maken. Daarbij zullen de familieleden en naasten van cliënten een grotere rol gaan spelen, meldt De Stentor. Hoe dit precies wordt gedaan, werkt de taskforce EPA Midden IJssel/Oost Veluwe’ uit.

Naast Zilveren Kruis, werken vanuit de geestelijke gezondheidszorg GGNet, RIWIS, Tactus, IrisZorg en het Leger des Heils mee. De plannen die worden gemaakt, gelden voor ggz-cliënten uit Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde, Lochem, Voorst en Zutphen.

Dossier geestelijke gezondheidszorg Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.