Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ggz-instelling Roads maakt doorstart

Redactie Zorgvisie
De ggz-instelling Roads in Noord-Holland, die vorige maand failliet ging, is voor een deel overgenomen door de Stichting Buitenamstel Geestgronden (SBG) uit Amsterdam. De stichting neemt alle activiteiten over in Amsterdam, Amstelveen, Haarlem en Hoofddorp.

Roads vroeg in april haar faillissement aan in verband met een tekort van 1,8 miljoen euro. De organisatie begeleidt mensen met psychische problemen op het gebied van werk, huisvesting en dagbesteding. Bij Roads werkten 150 mensen. Van hen krijgen in elk geval tachtig personeelsleden een tijdelijk dienstverband bij SBG.

Rechtszaak Achmea

De overname van Roads door SBG kon pas doorgaan nadat de curator van de instelling een rechtszaak had aangespannen tegen zorgverzekeraar Achmea. Die wilde niet meewerken aan een doorstart. De rechter in Amsterdam heeft vorige week bepaald dat Achmea wel moet meewerken aan een snelle overname. Achmea is in hoger beroep gegaan.

Marktwerking zorg

Bestuurder Joke van Lonkhuijzen van SBG is blij met de beslissing van de rechter. “De zorg aan de cliënten is hiermee gewaarborgd en dat was ons belangrijkste doel. Ik heb begrip voor de positie van Achmea, maar betreur dat er een rechtzaak nodig is om de zorg veilig te stellen. Dit is een negatief effect van marktwerking in de zorg.”

Lees ook:

Roads vraagt faillissement aan

Trend: Ggz wil meer ex-patiënten in dienst

Tevreden werknemers in de ggz

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.