Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ-instellingen van Lelie Zorggroep failliet

Redacteur Zorgvisie
Drie noodlijdende onderdelen van de christelijke ggz die de Lelie Zorggroep aanbiedt zijn failliet verklaard. Dat heeft de Reformatorische Maatschappelijk Unie (RMU) vandaag naar buiten gebracht.
Broekriem - Fotolia -400.jpg
Fotolia.

Het gaat om de ggz-instellingen Cruciaal, In de Bres en STAGG. De afgelopen tijd werd er gekeken of deze onderdelen konden worden overgenomen door Eleos, een aanbieder van gereformeerde ggz. De gesprekken daarover zijn vanmorgen spaak gelopen, toen bleek dat Lelie Zorggroep faillissement heeft aangevraagd voor de drie instellingen. Lelie Zorggroep heeft ervoor gekozen om de ggz-onderdelen te verkopen aan Zorg van de Zaak.

Reactie Eleos
Eleos is teleurgesteld over het niet afbreken van de gesprekken, schrijft bestuurder Gijsbert Buijs in een reactie. ‘Ik ben erg teleurgesteld dat de beoogde bundeling niet mogelijk bleek. We moeten met elkaar zuinig zijn op de infrastructuur voor christelijke ggz en het ging me aan het hart om te zien hoe noodlijdend dit bedrijfsonderdeel bij Lelie Zorggroep is.’ Tot vandaag wist hij naar eigen zeggen niet dat er een faillissement zou worden aangevraagd voor de drie instellingen. ‘Men verkoopt de ggz aan Zorg van de Zaak, een seculiere arbodienst met meer geld dan Eleos.’

Identiteit zorggroep
Ook de RMU is geschrokken van het nieuws. De afgelopen maanden voerde de unie regelmatig gesprekken met Lelie Zorggroep. ‘Rond de toekomst van de christelijke GGZ bestonden zorgen, maar van een faillissement is nooit sprake geweest. Deze werkwijze heeft de RMU overvallen, juist omdat er steeds gezamenlijk gewerkt werd aan goede afspraken voor de medewerkers en goede borging van identiteitsgebonden zorg.’ Die identiteit is een belangrijk punt van aandacht voor de RMU. ‘Met de nieuwste ontwikkelingen komt het voeren van identiteitsbewust personeelsbeleid verder onder druk te staan.’

Dossier geestelijke gezondheidszorg
Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health en de bekostiging. Lees meer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.