Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ Nederland en ZN: akkoord over voorschotten

Mark van Dorresteijn
GGZ Nederland en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) hebben een akkoord op stapel staan over bevoorschotting en prestatiegegevens. De verzekeraars zeggen toe de aanbieders voorschotten te betalen voor lopende dbc's.
GGZ Nederland en ZN: akkoord over voorschotten

In ruil beloven aanbieders deelname aan een landelijke benchmark van kwaliteit op basis van (een verbeterde versie van) Routine Outcome Monitoring. Het akkoord moet een einde maken aan het gesteggel tussen zorgverzekeraars en ggz-aanbieders over tussentijdse vergoeding van lopende dbc’s. Ondanks eerdere afspraken geven niet alle verzekeraars voorschotten, waardoor aanbieders geld moeten lenen bij de bank.

Medewerking geweigerd

Anderzijds weigeren instellingen medewerking aan de benchmark van de verzekeraars, die ze onbetrouwbaar vinden. De leden van GGZ Nederland en het bestuur van ZN moeten het akkoord nog goedkeuren. Dat besluit wordt half juni verwacht. Beide brancheorganisaties geven nu geen commentaar. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

ZN: ‘Bezuiniging specialisten gaat niet ver genoeg’

GGZ Nederland komt niet aan een miljard overschrijding

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.