Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

GGZ Nederland stemt in met bestuurlijk akkoord

De leden van GGZ Nederland hebben tijdens een extra algemene ledenvergadering (ALV) vorige week ingestemd met de verlenging en aanpassing van het Bestuurlijk Akkoord toekomst GGZ.
GGZ Nederland stemt in met bestuurlijk akkoord
Foto: Stock.xchnge

Het nieuwe Bestuurlijk Akkoord geldt tot en met 2017. Hierin is de groeiruimte beperkt tot 1,5 procent in 2014 en 1 procent de drie jaar erna. Ook is de eerdere bezuiniging op lage ziektelast ingetrokken. GGZ Nederland schrijft op haar site: ‘Met het nieuwe akkoord is er voor de komende jaren meer zekerheid over de financiële ruimte en zijn eerder aangekondigde pakketmaatregelen van de baan. De inhoudelijke doelstellingen van het eerdere akkoord gericht op verbetering van kwaliteit en verhoging van doelmatigheid zijn blijven staan en zijn hier en daar aangescherpt.’

Akkoord
In 2012 sloot de ggz-sector het eerste bestuurlijke akkoord voor 2013 en 2014. Hierin zijn onder meer afspraken gemaakt over ambulantisering van de ggz, het verplaatsen van zorg naar de eerste lijn, dichtbij de patiënt, werken aan het verminderen van stigma, vergroten van transparantie en beperken van de groei van de ggz naar 2,5 procent per jaar. Minister Edith Schippers (VWS) startte eind juni nieuwe onderhandelingen over alle bestuurlijke akkoorden in de zorg, om zo een taakstelling van 1 miljard euro bezuinigingen voor de begroting van 2014 te kunnen realiseren.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. En nu maar hopen dat de besturen aan hun patiënten en de politiek aan hun burgers EXACT uitleggen wat die akkoorden betekenen in hun behandeling, in hun portemonnaie, en mogelijkheden in de zorg. Maak ook hen blij met het bereikte resultaat. Iedereen blij. Maar ik vrees dat die uitleg er niet komt en dat het bij bestuurlijke en politieke succesjes blijft.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.