Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ggz-personeel veel tijd kwijt aan administratie en bureaucratie

Mark van Dorresteijn
Medewerkers binnen de geestelijke gezondheidszorg zijn veel tijd kwijt aan administratieve en bureaucratische rompslomp. Dat blijkt uit een inventarisatie van GGZ Nederland.
Ggz-personeel veel tijd kwijt aan administratie en bureaucratie

Bijna een derde van de medewerkers (28 procent) heeft in het dagelijkse werk geen direct contact met patiënten. Van deze groep doen drie op de tien medewerkers administratief werk. De personeelsleden die wel zijn aangenomen voor behandeling dan wel verzorging van patiënten, besteden een derde van hun werk aan andere zaken dan die directe zorg aan de cliënt.

Veel nieuw personeel nodig

Uit de inventarisatie blijkt, net als bij andere sectoren, dat de komende tien jaar veel nieuw personeel nodig zal zijn. Veel van de huidige medewerkers gaan dan met pensioen.

Tegenwoordig worden steeds meer vrouwen aangenomen. Veel van die vrouwen werken in deeltijd en gaan over het algemeen eerder met pensioen dan hun mannelijke collega’s. De onderzoekers verwachten dat er daarom extra personeel nodig zal zijn. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

‘Ggz vol perverse prikkels’

PwC: ‘Financiële opleving ggz is tijdelijk’

Ggz laat dure declaraties liggen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Nou en of. Vroeger 1x per maand een declaratie bij het Zorgkantoor, het werd bijgehouden door een student van de HEAO, het was eenvoudig en compact. Nu contracten met alle verzekeraars en per verzekeraar indienen. Gemiddeld een dag per week ben ik er nu mee kwijt en bij diverse verzekeraars zijn er fouten in het systeem die altijd eerst op het conto van mijn softwareleverancier wordtr geschoven, daar zitten de problemen niet. Ik vertrouw het niet meer toe aan de student.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.