Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ wint kort geding, ex-junks mogen naar buiten

De zorginstelling Duurzaam Verblijf in Beilen hoeft ex-drugsverslaafde patiënten niet binnen de poorten van haar verblijf te houden. Dat heeft de rechtbank in Assen vrijdag bepaald in een kort geding.

De gemeente Beilen had de zaak aangespannen tegen de GGZ Drenthe, omdat die ten onrechte patiënten zou toestaan buiten de poorten te gaan. De ggz en de gemeente hadden eerder afgesproken dat patiënten binnen de muren van de instelling zouden blijven. Maar de ggz liet uitbehandelde patiënten sinds enkele maanden toch het dorp in omdat dat goed voor ze zou zijn.

Vrijheid

De rechter oordeelde dat de eerdere afspraken de bewegingsvrijheid van de patiënten inperken. Omdat dit in strijd is met de fundamentele rechten en vrijheden van de mens verklaarde de rechtbank de afspraken nietig. De rechter acht ze in strijd met ‘de openbare orde en de goede zeden’. De zorginstelling Duurzaam Verblijf in Beilen is een initiatief van de gemeenten Amsterdam en Rotterdam, die daklozen onderdak en betere zorg willen bieden. De instelling kan maximaal 120 mensen opnemen. Na een succesvolle behandeling kunnen ze terugkeren naar Amsterdam of Rotterdam. (Novum)

Lees ook:

Beilen spant kort geding aan tegen GGZ Drenthe

GGZ Drenthe houdt verslaafden niet binnen

GGZ Drenthe huist tijdelijk op bajesterrein

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.