Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGZ WNB vangt ZonMW-subsidie voor spoedzorg

GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) heeft van Zonmw een subsidiebedrag van 182.812 euro ontvangen om een innovatieprogramma voor psychiatrische spoedzorg te starten.
GGZ WNB vangt ZonMW-subsidie voor spoedzorg

Met de subsidie van innovatieinstituut ZonMW start GGZ WNB een project om beter inzicht te krijgen in het samenwerkingsproces bij ketengerichte spoedzorg, en die te verbeteren. Dat doet de organisatie samen met Huisartsenpost West-Brabant, Regionale ambulancevoorziening Midden/WestBrabant, een huisartsenpraktijk, Spoedeisende hulp van ziekenhuis Lievensberg, Traumacentrum Brabant en de Erasmus- universiteit.

Spoedzorg

Psychiatrische spoedzorg wordt verleend aan mensen die zich in acute psychische nood bevinden. Hierbij kan gedacht worden aan suicidaliteit, psychotische toestanden, agressie en allerlei situaties die gemakkelijk aanleiding geven tot het ontstaan van maatschappelijke overlast en crisissituaties. Het doel van dit project is om patiënten zo snel mogelijk op de juiste plaats, door de juiste zorgaanbieder goed te laten behandelen. Het resultaat van dit onderzoek is de ontwikkeling van een valide en betrouwbaar meetinstrument, waarmee zowel de snelheid als de adequaatheid van psychiatrische spoedzorg wordt gemeten. Dit instrument vormt een hulpmiddel om het grotere doel (verdere verbetering van de psychiatrische spoedzorg) op continue basis mogelijk te maken.(Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

‘Spoedeisende hulp kan efficiënter’

PwC: ‘Financiële opleving ggz is tijdelijk’

Ggz-leden omarmen deal met zorgverzekeraars

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.