Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GGzE start met pilot e-Health van Minddistrict

Mario Gibbels
GGzE in Eindhoven start in drie van haar centra een pilot waarbij psychiatrische patiënten door middel van e-health worden behandeld.
GGzE start met pilot e-Health van Minddistrict

Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en De Kempen (GGzE) heeft de software en behandelmodules van Minddistrict gekozen om de hybride behandeling uit te voeren. Die behandeling komt neer op face-to-face-contact met de behandelaar afgewisseld met online opdrachten en communicatie. De pilot met de software van Minddistrict start na de zomervakantie. Na een half jaar beslist GGzE na een evaluatie over eventuele uitbreiding.

Standaard en op maat

GGzE centrum kinder- en jeugdpsychiatrie, GGzE centrum psychotrauma en GGzE centrum autisme gaan werken met standaardmodules en daarnaast eigen hybride behandelmodules ontwikkelen.

Meer regie voor cliënt

“Juist bij deze vorm van e-health blijft de nadruk liggen op de relatie cliënt-hulpverlener. De digitale middelen bieden aanvulling. Cliënten krijgen dankzij deze middelen meer regie over hun herstel. Zo is het voor de cliënt mogelijk om te kiezen waar en wanneer hij zijn online opdrachten en oefeningen doet,” aldus GGzE op haar website.

Toekomst

Op termijn wil GGzE e-health in de volle breedte doorvoeren. Ze wil naast hybride behandeling ook andere vormen van e-health introduceren, zoals nieuwe vormen van communicatie en bijvoorbeeld serious gaming.

Ontwikkelen e-Health van groot belang

“Voor GGzE is de ontwikkeling van e-health van groot belang. Door de toenemende vraag en een krimpende arbeidsmarkt zullen we nieuwe middelen moeten inzetten om kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen bieden,” aldus programmamanager Innovatie Wanda Kruijt van GGzE.

(Bron: GGzE)

ICTzorg Magazine

Meer weten?
Word nu abonnee van ICTzorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.