Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gilde start nieuw kapitaalfonds voor zorgbedrijven

Het Utrechtse investeringsfonds Gilde Healthcare Partners start vandaag met een groeikapitaalfonds voor zorgbedrijven. Het fonds zal in de loop van 2010 meer dan vijftig miljoen euro bedragen.
Gilde start nieuw kapitaalfonds voor zorgbedrijven

Het nieuwe fonds richt zich specifiek op dienstverlenende zorgbedrijven, in tegenstelling tot de twee healthcare technologiefondsen die Gilde Healthcare Partners al heeft. Dat betekent dat ondernemers in de ouderenzorg, preventie en met laboratoria of gespecialiseerde klinieken van het fonds gebruik kunnen maken. “AWBZ-ouderenzorg hoort hier nog niet bij”, zegt Investment Director Jasper van Gorp. “We participeren vooralsnog alleen in bedrijven die al winst mogen uitkeren. Maar de zorg is volop in beweging en wij blijven er voor de lange termijn in. Dus in de toekomst kunnen we wellicht ook in de niet-private ouderenzorg investeren.”

Kleine marges

Gilde Healthcare Services is een van de weinige investeringsfondsen die in 2009 van start zijn gegaan. Van Gorp laat zich niet afschrikken door slechte berichten of de kleine marges die tot nog toe in de gezondheidszorg te halen zijn. “We gaan niet voor de torenhoge rendementen. Ondernemers die nieuwe projecten willen starten maar geen geld van de bank loskrijgen, kunnen bij ons aankloppen. Wij zorgen dan voor een gezond resultaat op de lange termijn.” Volgens Van Gorp kunnen bedrijven voor bedragen tot ongeveer vijf miljoen bij het Gilde terecht. “Het is niet zo dat we nieuwbouw van ziekenhuizen met honderden miljoenen gaan financieren. We staan ondernemers die willen groeien terzijde met managementadvies en financiering en creëren gezamenlijk meer waarde.” Het fonds heeft nog geen bedrijven in de portefeuille. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Winstuitkering zorg fiscaal onaantrekkelijk

Private equity rukt op in Belgische ouderenzorg

ING gaat een miljard euro in zorg investeren

Winstuitkering in thuiszorg ingeperkt

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.