Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gita Gallé gaat naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Directeur van de NVZ Vereniging van ziekenhuizen Gita Gallé treedt per 1 februari 2010 toe tot de raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dat meldt het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Gallé zal in haar nieuwe functie met name een rol spelen bij de invoering van een nieuwe, meer klantgerichte inrichting van de patiëntenzorg.

Gallé is sinds 2004 directeur van de NVZ. Vanuit deze functie is zij op hoofdlijnen betrokken bij alle ontwikkelingen in de zorg. Gallé: “Een volgende stap zou nog meer richting beleid kunnen gaan. Maar ik kies er heel bewust voor om bij een ziekenhuis met veel potentie een aantal ambities op het gebied van kwaliteit van zorg ook daadwerkelijk in praktijk te brengen”.

Bestuur Jeroen Bosch Ziekenhuis

De portefeuilleverdeling tussen de drie leden van de raad van bestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis staat nog niet vast. Wel is al duidelijk dat elk bestuurslid rechtstreeks leiding zal geven aan een aantal eenheden in de patiëntenzorg. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis acht korte lijnen naar de raad van bestuur noodzakelijk om snel te kunnen spelen op de individuele zorgvraag van de patiënt.

CV Gallé

Gita Gallé heeft een ruime managementervaring opgedaan in het bedrijfsleven en bij de overheid. Nadat zij haar studie Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht had afgerond, heeft zij een aantal jaren bij KLM gewerkt in functies waarbij verbetering van de serviceverlening aan passagiers centraal stond. Ook in haar functie als directeur van de Publieksdienst van de Gemeente Almere was de dienstverlening aan individuele burgers een belangrijk item. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

NVZ haalt Gupta-rapport onderuit

NVZ betwijfelt nut aanwijzingsbevoegdheid

NVZ is ‘ontstemd’ over plannen Klink

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.