Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Goof van Gemert vertrekt bij GGZ Nederland

Goof van Gemert, plaatsvervangend directeur van brancheorganisatie GGZ Nederland, stapt over naar het ministerie van Justitie. Hij wordt directeur Forensische Zorg.

Van Gemert wordt de opvolger van Jacques Martini bij de dienst Justitiële Inrichtingen. Sinds 2007 is dit ministerie verantwoordelijk voor de forensische psychiatrie, die voordien onder de AWBZ viel.

Justitie en ggz

In het justitiële blad Forensische Psychiatrie Today sprak de plaatsvervangend directeur van GGZ Nederland in 2007 over de verschillende denkwijzen van justitie en ggz, die soms “lastig verenigbaar” zijn. Vooral de combinatie van behandeling en beveiliging zou volgens hem wrijving kunnen opleveren. “Degene die de behandeling vormgeeft moet wel de ruimte krijgen om, gegeven de noodzakelijke beveiliging, het juiste te bieden. Uiteraard in overleg. Het risico bestaat dat justitie van tevoren alles wil vastleggen, zodat er geen vrijheid meer is in de behandeling.”

Plaatsvervangend directeur

Van Gemert is psycholoog en jurist. Hij is ruim tien jaar plaatsvervangend directeur geweest van GGZ Nederland. Hij is hoofd Financiering en bekostiging. (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Bestuursvoorzitter GGZ Delfland stapt op

ChipSoft en Siemens beste EPD’s volgens ggz

Scientology dient klacht in tegen GGZ-campagne

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.