Groei zorgcoöperaties ondanks hindernissen

Het aantal initiatieven van burgers om in hun dorp of wijk het zorgaanbod zelf te organiseren groeit gestaag. Het Landelijk Netwerk Bewonersinitiatieven telt al meer dan vierhonderd projecten. De emancipatiebeweging van actieve bewoners dreigt echter vast te lopen door allerlei wet- en regelgeving.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
helpenadobestock400.jpg

Op verzoek van staatssecretaris Martin van Rijn van VWS verkent het landelijk netwerk bewonersinitiatieven ‘Nederland Zorgt Voor Elkaar’ (NLZVE) hoe het gaat met bewonersinitiatieven in het sociale domein, zoals zorgcoöperaties en stadsdorpen. ‘Een paar burgerzorginitiatieven zoals Austerlitz Zorgt en Zorgcoöperatie Hoogeloon zijn zeer bekend en veel beschreven’, zegt algemeen coördinator Jan Smelik van NLZVE. ‘Maar inmiddels zijn er veel meer burgerinitiatieven ontstaan in verschillende vormen en maten. We hebben hier een kleine greep uit gedaan om aan te tonen hoe divers het aanbod is. De voorbeelden zijn de Coöperatieve vereniging ‘Anna Zorgt’ uit Sint Annaland, de Coöperatieve vereniging

0
287

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.