Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groen licht voor fusie Bouman GGZ en Delta Psychiatrisch Centrum

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft het besluit genomen dat er voor de fusie tussen Bouman GGZ en Delta Psychiatrisch Centrum geen vergunning vereist is
Groen licht voor fusie Bouman GGZ en Delta Psychiatrisch Centrum

De NMa schrijft in het besluit: “De Raad heeft geen reden om aan te nemen dat de concentratie de daadwerkelijke mededinging op de Nederlandse markt of een deel daarvan op significante wijze zou kunnen belemmeren.”

Financieel sterk

Paul van Heugten, voorzitter raad van bestuur Delta: “Ik ben blij dat de NMa zo snel zijn fiat heeft gegeven. Zeker in het kader van de huidige bezuinigingsmaatregelen in de ggz geeft de fusie een lichtpuntje, omdat we gezamenlijk financieel sterker staan.” Ook Sjef Czyzewski, voorzitter raad van bestuur Bouman GGZ is verheugd: “Eén van de redenen om te fuseren is dat we daarmee een innovatie-impuls willen geven als motor op vakinhoudelijk en bedrijfsmatig gebied. Daar moet je dan voldoende geld en mensen op kunnen inzetten. Een fusie biedt hiertoe meer ruimte.” (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Bouman GGZ: Duizend cliënten in de goot

Bouman GGZ tegen rode kaart in Rotterdam

Delta Psychiatrisch Centrum kiest voor GGZ-pakket van ChipSoft

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.