Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groen licht voor zorgfusie

DEN HAAG - De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft groen licht gegeven voor de fusie tussen de twee thuiszorginstellingen Meander en Evean Groep en GGZ Drenthe. De zorginstellingen zijn actief in de provincies Noord-Holland, Overijssel, Groningen, Drenthe, Gelderland en Flevoland.

Door de fusie ontstaat weliswaar qua omzet de op een na grootste zorginstelling van Nederland, maar onderzoek van de NMa wijst uit dat dit niet leidt tot het ontstaan of het versterken van een economische machtspositie op het gebied van thuiszorg, verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg.

Overlappen

Uit de herkomstgegevens van cliënten blijkt dat de activiteiten op het gebied van verzorgingshuiszorg en verpleeghuiszorg van Meander en GGZ Drenthe elkaar in geografisch opzicht niet overlappen. Indien deze markten toch ruimer zouden zijn, blijven er voor cliënten voldoende alternatieve aanbieders over, aldus de NMa. Op het gebied van thuiszorg in Drenthe is de toevoeging van GGZ Drenthe aan Icare, onderdeel van Evean Groep, dermate beperkt dat de NMa geen mededingingsproblemen voorziet.

De NMa heeft bij haar onderzoek de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) geraadpleegd. De NZa onderschrijft de conclusies van de NMa. (ZorgVisie – NMa)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.