Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groene Behandelkamer genomineerd voor Natuurprijs 2013

Het project 'De Groene Behandelkamer' is genomineerd voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2013. De Groene Behandelkamer is een mobiele unit, die gemakkelijk permanent of tijdelijk gekoppeld kan worden aan een bestaand gebouw zoals een verzorgingshuis of artsenpraktijk.
Groene Behandelkamer genomineerd voor Natuurprijs 2013

Een groep ontwikkelaars van het InnovatieNetwerk heeft de unieke ruimte voor behandelingen in het groen ontwikkeld. Het geeft huisartsen, fysiotherapeuten, psychologisch begeleiders en diverse andere medisch behandelaars de mogelijkheid hun patiënten ‘buiten’ te behandelen. Dit sluit volgens de ontwikkelaars aan bij de trend dat artsen en verzorgers voor hun patiënten en cliënten de voordelen zien van ‘buiten’ behandelen. Te denken valt aan beweegoefeningen bij revalidatie, gesprekswandelingen voor psychische klachten en sportieve programma’s ter voorkoming van diabetes. Niet altijd kan de gehele behandeling buiten worden gegeven. En sommige behandelingen vinden uitsluitend binnen plaats, maar dan draagt een rustgevend uitzicht op een groene omgeving bij aan het langer gezond blijven en sneller genezen.

 

Nominatie

Het thema van de Natuurprijs 2013 is ‘Op je Gezondheid!’. Uit een totaal van 80 inzendingen zijn tien projecten genomineerd, waaronder ‘De Groene Behandelkamer’.Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.