Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GroenekruisDomicura betaalt oud-bestuurder 1,1 miljoen

Thuiszorgorganisatie GroenekruisDomicura (GKD) moet een arbeidsongeschikt geraakte oud-bestuurder, voor wie ze verzuimde een verzekering af te sluiten, ruim 1,1 miljoen betalen. Dit meldt regionaal dagblad De Limburger.

Het betreffende oud-bestuurslid trad in november 1996 in dienst bij Domicura, de organisatie waarmee Groene Kruis in 2006 fuseerde. Tot september 1997 was hij verantwoordelijk voor de financiën. Toen raakte hij arbeidsongeschikt en werd duidelijk dat de thuiszorgorganisatie geen arbeidsongeschiktheidsverzekering had afgesloten.

Onderlinge schikking

Tot een eindvonnis is het in de rechtszaak nooit gekomen, zo schrijft de Limburger. Beide partijen vroegen de rechter in 2002 de kwestie onderling te mogen schikken. In dat jaar kreeg de bestuurder 356.025 euro uitbetaald door GroeneKruisDomicura. Sindsdien ontvangt hij jaarlijks een bedrag van ruim 70.000 euro. Het gewezen bestuurslid is over vijf jaar AOW-gerechtigd. Tot die tijd moet GKD hem nog ruim 350.000 euro betalen. De Maastrichtse thuiszorgorganisatie betaalt de tegenvaller uit premie- en belastinggelden, en noemt het in de jaarverslagen een ‘ontslagvergoeding’. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Akkoord bereikt over ontslagvergoeding

Half miljoen voor ontslag bestuur Amphia

Gouden handdruk Zorgbalans Haarlem

Bussemaker uit kritiek op gouden handdruk Tanke

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.