Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

GroenekruisDomicura in zee met Vebego

Zorgorganisatie GroenekruisDomicura richt met schoonmaakbedrijf Vebego een bv op om de huishoudelijke verzorging uit te voeren.

GroenekruisDomicura was op zoek naar een partner om het risico voor de huishoudelijke zorg in de Wmo te delen. GroenekruisDomicura behoudt wel 51 procent van de aandelen. Vebego, actief op het gebied van schoonmaak, facilitaire dienstverlening en personeelsdiensten is een aantrekkelijke partner, omdat het een familiebedrijf is met een maatschappelijke doelstelling en niet een multinational, laat bestuurder Carla Peeters weten. “Daar komt bij dat Vebego veel ervaring heeft met logistieke processen.”

Nood

De zorgorganisatie verkeert in financiële nood als gevolg van de fusie tussen Groenekruis en Domicura. Vorig jaar was het verlies 2 miljoen euro. Eigen vermogen is er nauwelijks.

Verschraling

De bedoeling is dat de ruim 600 thuishulpen en 500 alfahulpen overgaan naar de nieuwe bv. Of dat ook lukt, is nog niet duidelijk. Cliënten hoeven niet ongerust te zijn voor verschraling van de zorg, verzekert Peeters. “Onze medewerkers blijven signaleren of er andere problemen spelen.”

Bv’s

Vebego ging eerder soortgelijke bv’s aan met Allévo, Thuiszorg Westelijke Mijnstreek, Orbis en Florence. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Links:

CNV: ‘Schoonmaak moet thuiszorgpersoneel overnemen’

Schoonmaakreus neemt thuiszorg TSN over

Schoonmaak en thuiszorg smeden alianties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.