Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groningse TSN-klanten gaan naar andere aanbieders

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Een deel van de 150 TSN-cliënten in Groningen die verstoken waren van zorg, stapt over naar andere zorgaanbieders. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.
tsn400.jpg

Vorige week werd duidelijk dat TSN, dat in surseance van betaling verkeert, onvoldoende mensen heeft om zorg te leveren aan alle 1800 cliënten in Groningen. Wethouder Schroor ligt in de Groningse gemeenteraad onder vuur, omdat hij te passief zou zijn. Hij hoorde vorige week van TSN dat 150 cliënten verstoken zijn van hulp. De gemeente Groningen heeft inmiddels contact opgenomen met deze mensen om hen in contact te brengen met andere zorgaanbieders. Een groot deel van de 150 cliënten krijgt nu hulp van andere zorgaanbieders. Een daarvan is Axxicom. Manager Wouter Poels verklaart tegenover het Dagblad van het Noorden wekelijks nieuw personeel aan te trekken.

FNV: Redding TSN loopt gevaar
Volgens de vakbond FNV is een landelijke redding van TSN nabij. Er ligt een plan klaar van Buurtzorg Nederland om de zorg in 307 gemeenten voor de 40.000 TSN-cliënten over te nemen en de 12.000 banen te behouden. Maar het dreigt volgens de FNV op het laatst toch nog mis te gaan, omdat gemeenten afspraken niet nakomen. De vakbond doelt op het akkoord dat de vakbonden op 4 december hebben gesloten met staatssecretaris Martin van Rijn van VWS en gemeenten. Daarin is een bedrag van 60 miljoen euro afgesproken dat gemeenten kunnen gebruiken voor acute problemen in de thuiszorg. Voor het reddingsplan is maar een paar miljoen euro nodig. FNV-bestuurder Gijs van Dijk: ‘We hebben goede afspraken kunnen maken met de staatssecretaris. Nu moeten de gemeenten nog aan hun afspraken worden gehouden.’

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.