Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Groot ziekenhuisconsortium in Zuid-Holland

DEN HAAG – Vier ziekenhuizen uit Zuid-Holland willen binnen negen maanden een consortium vormen. Het Bronovo-Nebo en het Medisch Centrum Haaglanden in Den Haag, het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda en 't Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer tekenden dinsdag de intentieverklaring.

De samenwerking moet voordeel opleveren bij de inkoop en bij het beheren van een modern laboratorium en diagnostische centra.

Van Eck

“In wat voor vorm de samenwerking gegoten wordt, moeten de partijen de komende negen maanden uitwerken”, zegt bestuurslid Van Eck van het Bronovo-Nebo. “Het is niet aan de orde een fusieverzoek bij de NMa neer te leggen. Eerst moeten we labels hebben geplakt op de samenwerking.”

Marktwerking

Door de marktwerking in de gezondheidszorg worden ziekenhuizen geleidelijk aan gedwongen moderne zorg te bieden tegen een scherpe prijs. De ziekenhuizen denken door schaalvergroting sterker te staan. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Fusiebeschikking kost voortaan geld

Bezint eer gij fuseert

– Zeeuwse ziekenhuizen ‘fuseren’ stapsgewijs

– Dossier Top-100

– Dossier Top-100: Fusie blijft strategisch wondermiddel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.