Grote aversie in ggz tegen NZa-regels

Behandelaars in de curatieve ggz hebben een grote aversie tegen de declaratieregels van de NZa. Ruim zestig procent vindt het geen probleem om een diagnose aan te passen als die zo in het basispakket past.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
wordcloud ggz.2.jpg
Zorgvisie - Foto: Zorgvisie

Creatief coderen
Slechts een vijfde van de behandelaars weet het fijne van de declaratieregels. Toch vindt de grote meerderheid van de behandelaars dat hun kennis voldoende is om correct te kunnen declareren. Ruim zestig procent vindt het normaal om te kiezen voor een andere diagnose die wel wordt vergoed, als de aanvankelijke diagnose niet in het basispakket valt. Zij zouden een diagnose burn-out omruilen met de diagnose depressie als de verzekeraar burn-out niet vergoedt.  Ook vinden de behandelaars het geoorloofd om af te wijken van de regels als het efficiënter is de patiënt wat langer bij zich te houden dan

1
189

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Toch wel bedenkelijk dat zelfs de woordvoerder van de NZA niet goed op de hoogte is van welke diagnoses al dan niet vallen onder de verzekerde zorg in de Basisverzekering: angststoornissen vallen gewoon onder de Basisverzekering. Ik neem aan dat de woordvoerder doelt op 'aanpassingsstoornissen'. Deze zijn inderdaad een paar jaar geleden om financiële redenen uit de Basisverzekering gegooid.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.