Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Grote aversie in ggz tegen NZa-regels

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Behandelaars in de curatieve ggz hebben een grote aversie tegen de declaratieregels van de NZa. Ruim zestig procent vindt het geen probleem om een diagnose aan te passen als die zo in het basispakket past.
wordcloud ggz.2.jpg
Zorgvisie - Foto: Zorgvisie
Premium

Creatief coderen
Slechts een vijfde

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Toch wel bedenkelijk dat zelfs de woordvoerder van de NZA niet goed op de hoogte is van welke diagnoses al dan niet vallen onder de verzekerde zorg in de Basisverzekering: angststoornissen vallen gewoon onder de Basisverzekering. Ik neem aan dat de woordvoerder doelt op 'aanpassingsstoornissen'. Deze zijn inderdaad een paar jaar geleden om financiële redenen uit de Basisverzekering gegooid.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.