Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Grote partijen willen zorgakkoord tekenen, maar het wordt geen feestje

De grote zorgpartijen hebben aangegeven het Integraal Zorgakkoord (IZA) te tekenen. Toch hebben ze allemaal ook zorgen en bezwaren. ActiZ en de LHV stellen aanvullende eisen voor ze instemmen, waardoor een breed gedragen akkoord voor Prinsjesdag - de vurige wens van het kabinet - uit zicht is.
NZa adviseert aanscherping hoofdlijnenakkoord

Eerder gaf MIND al aan het

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het IZA toont maar weer aan hoe machteloos VWS staat tegenover de zorgverzekeraars. In het IZA staan alleen maar de afspraken waar de zorgaanbieders zich aan moeten houden en op afgerekend kunnen worden. De zorgverzekeraars worden verzocht zich ook aan de afspraken te houden zegt minister Kuipers, hoe ver kun je nog buigen voor het grootkapitaal als overheid als je het hebt over “verzocht”. Een minister en ministerie met ballen en ruggengraat zou hardere eisen stellen aan de zorgverzekeraars.

  3. Ik kan helaas niet aan de indruk ontkomen dat het uitgangspunt nodeloos lijden bij de centaal staande patienten, clienten, bewonmers, mantelzorgers, verpleegkundigen en verzorgenden en hui9sartsen voorkomen en bestrijden totaal uit beeld is. Dat er allerlei zaken mee spelen die mij als leek ontgaan en dat het ook hier weer om macht draait, macht, macht en nog eens mach en dat dit gemaskeerd wordt door mooie vrome en allerlei reclamepraatjes. Het offeren van mensen gaat gewoondoor een eeuwenoude traditie die met alle geweld gehandhaafd moet worden. Wat is een volk zonder traditie?

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.