Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Guus van Montfort voorzitter raad van toezicht Hogeschool Utrecht

De raad van toezicht van Hogeschool Utrecht heeft Guus van Montfort benoemd tot voorzitter voor een termijn van vier jaar. Per 1 augustus 2015 neemt de heer Guus van Montfort formeel het voorzitterschap over van Paul de Krom, die sinds mei 2014 deze rol vervult.
Guus van Montfort voorzitter raad van toezicht Hogeschool Utrecht

Guus van Montfort heeft als econoom zeer ruime bestuurlijke ervaring in de zorgsector en hij is lange tijd actief geweest in het hoger onderwijs. Hij was als hoogleraar verbonden aan Katholieke Universiteit Brabant, Erasmus Universiteit en Universiteit Twente. Hij beschikt hiermee over zeer relevante ervaring voor zijn rol als voorzitter van de Raad van Toezicht. Op dit moment is de heer Van Montfort bestuursvoorzitter van Actiz, brancheorganisatie voor zorgondernemers.

Bijdrage

De Raad van Toezicht is zeer verheugd dat na een openbare en zorgvuldige procedure, de heer Van Montfort benoemd kan worden tot voorzitter. Kete Kervezee, vicevoorzitter Raad van Toezicht: “De brede ervaring van Guus van Montfort – zowel bestuurlijk als in het hoger onderwijs – sluit goed aan bij Hogeschool Utrecht en haar ambities. We zijn dan ook erg blij dat hij deze rol wil vervullen”.

Guus van Montfort over zijn benoeming: ‘Ik ben zeer erkentelijk met deze benoeming. Ik zie er naar uit om in deze rol opnieuw van betekenis te kunnen zijn voor de toekomst van leergierige studenten. De strategische ambities van Hogeschool Utrecht en de ingeslagen weg ondersteun ik van harte. Samen met de andere toezichtsraadleden en het College van Bestuur lever ik hier graag mijn bijdrage aan.’

De Krom

Paul de Krom blijft verbonden aan Hogeschool Utrecht door de rol van lid Raad van Toezicht te vervullen. Hij legt zijn functie van voorzitter Raad van Toezicht neer, omdat het wettelijk niet is toegestaan om deze rol te combineren met een voorzitterschap van een organisatie in het publieke domein. Paul de Krom is per 1 maart 2015 benoemd tot voorzitter Raad van Bestuur van TNO.

Personalia

Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.