Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Haagse arts uit beroep gezet om mislukte ingrepen

Mark van Dorresteijn
Het Medisch Tuchtcollege heeft de Haagse plastisch chirurg Rock Goerdin van de Citykliniek uit zijn beroep gezet. Het tuchtcollege heeft zijn inschrijving in het BIG-register doorgehaald, daardoor hij zich niet langer in Nederland voor arts mag uitgeven.
Haagse arts uit beroep gezet om mislukte ingrepen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is vorig jaar een spoedprocedure gestart bij het Tuchtcollege. De IGZ heeft kenbaar gemaakt dat de arts ernstig tekort is geschoten in de uitoefening van zijn beroep en in het nemen van zijn verantwoordelijkheid als arts. De arts heeft minstens 53 patiënten in hun behandeling benadeeld en hun schade toegebracht. Zo liepen 22 van de 46 patiënten die een borstvergroting ondergingen een (vaak ernstige) infectie op. Goerdin, van huis uit gynaecoloog, werd in 2004 ook al door een tuchtrechter veroordeeld. Toen werd hij voor een paar maanden geschorst.

Eerdere veroordeling

Volgens de inspectie was er met de kliniek van alles mis. De hygiëne liet zeer te wensen over. Zo grensde een operatiekamer aan een toilet en werden borstimplantaten niet steriel bewaard. Ook ontbrak het aan goede mogelijkheden om operatie-instrumenten te desinfecteren.

Openbaar Ministerie

Ook het Openbaar Ministerie houdt zich met de zaak bezig. Enkele slachtoffers lieten vorig jaar beslag leggen op het huis van de arts. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Tuchtcolleges handelen minder klachten af in 2009

Tuchtcollege berispt chirurg Waterlandziekenhuis

Inspectie dient tuchtklachten te onregelmatig in

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.